fbpx

Demeter Tibor

- ceremóninamester -

Demeter Tibor vagyok. Érdekes módon csöppentem bele az esküvők világába, mert a családban korábban senki nem mutatott nagyobb érdeklődést e szakma iránt.
Egy esküvőre menet – mint vendég – csörrent meg a telefonom. A vőlegény volt az.
– Tibi, kérhetünk egy szívességet? Arra lenne szükségünk, hogy segíts nekünk az esküvőnkben…
Mondanom sem kell, levert a víz. Vendégként láttam már vőfélyek és ceremóniamesterek munkáját, de sosem gondoltam, hogy egyszer azon az oldalon kell állnom.

Természetesen segítettem nekik, ahol csak tudtam. Tereltem a násznépet, csoportképeknél a fotóst insturáltam, rögtönzött pohárköszöntőt mondtam.

A nap végére elfáradtam. Ami meglepett, hogy sokan gratuláltak a “munkámhoz”. Nagyon jól esett, mert mondhatni bedobtak a mély vízbe.

Az utolsó löketett az adta, amikor egy esküvőn – szintén, mint vendég voltam jelen – a vőfély annyira berúgott, hogy a játékot már nekem kellett levezényelnem.

Ez már sokkal jobban ment és az esküvő után megkerestem Gyurit, hogy vigyen magával, mert szeretném megnézni közelebbről, hogy pontosan mit és hogyan csinál egy profi ceremóniamester.

Azóta számos esküvőn voltam vele és rengeteg tapasztalattal a hátam mögött tudom, hogy én milyen irányvonalon szeretnék mozogni és mit szeretnék képviselni.

Én, mint ceremóniamester

Fontosnak tartom, hogy a pár megkapja azt a segítséget ami ahhoz kell, hogy az esküvő sikeres legyen. Akkora rutinom még nincs, mint annak, aki 10 éve dolgozik a szakmában (ezért is jó, hogy Gyuri “felügyeli” a folyamatokat), de látom, hogy mik azok a dolgok, amikre figyelni kell és mitől működik jól a nagy nap.
A vendégek koordinálása és folyamatos tájékoztatása. A szolgáltatók összefogása és munkájuk segítése. Nyitott vagyok a játékokra is, ha a helyzet vagy a násznép megköveteli. Szerencsére nagyon sok játék van, ami jól működik egy esküvőn.
Ha a násznép azt tapasztalja, hogy az ünnepelt pár velük van, táncolnak, jól érzik magukat és emellé még az alkoholos italok is kellőképpen kínálva vannak, akkor szinte biztos, hogy jól fog sikerülni a nagy napotok.

2024-ben 130.000 Ft + útiköltséget kérnék a munkámért, illetve az est folyamán egy vacsorát. Alkoholos italcsomagra nem lesz szükség, mert munka közben nem iszom alkoholt. 🙂

Remélem, hogy a bemutatkozóm elnyeri a tetszésetek és kivált annyi szimpátiát, hogy személyesen vagy videóhívásban kicsit jobban megismerjük egymást.

Kapcsolatfelvétel