fbpx

Raczkó Tamás

- ceremóninamester -

Raczkó Tamás vagyok, a média világának hosszú évek óta tapasztalt szereplője. Riporterként, szerkesztőként és színészként szereztem tudást az emberekkel való kommunikációról, valamint arról, hogyan lehet szépen és hatékonyan kérni bármit egy adott helyzetben, pillanatban.

Korábban barátaim felkérésére segítettem az esküvőik lebonyolításában, de ezek még csak próbálkozások voltak. 2022-ben döntöttem úgy, hogy kipróbálom magam az esküvők világában, és Gyuri segítségét kértem ahhoz, hogy tanítson meg mindent, ami szükséges egy esküvő sikeres irányításához.

Már a tavalyi évben jópáran bizalmat szavaztak nekem, aminek már csak azért is örülök, mert egy esküvő sikere nem múlhat a ceremóniamesteren, így az igyekezetem és a lelkesedésem nem volt hiába való. A visszajelzések alapján, a párok és a násznép elégedettek voltak a munkámmal, és örülök, hogy hozzájárulhattam ahhoz, hogy az esküvőjük emlékezetes és sikeres legyen.

Az esküvők számomra olyan különleges alkalmak, amikor a párok és a hozzátartozóik összegyűlnek, hogy megünnepeljék az életük egyik legfontosabb napját. Szeretek részese lenni ennek az ünnepnek, és segíteni abban, hogy minden tökéletesen menjen. Én, mint ceremóniamester, az “első” pillanattól kezdve segítek a menetrend megtervezésében, a részletek kidolgozásában és a költségek optimalizálásában. Elmondom, hogy mire érdemes odafigyelni, mik azok a dolgok amik még emlékezetesebbé tehetik a nagy napot vagy éppen mi az amit el lehet hagyni.

Én, mint ceremóniamester

Igyekszem mindig figyelni a részletekre, mert azok határozzák meg leginkább egy esküvő kimenetelét. Fontos, hogy a násznép folyamatosan tájékoztatva legyen az eseményekről. Mikor hova megyünk, mikor jön a gratuláció, vacsora, torta, stb…
Ezen felül a szolgáltatók segítése is fontos, mivel sok múlhat a gördülékenységen. Ezért mindig tájékozattom őket is, hogy ne érje őket semmi meglepetésként.

Egy esküvő alatt előfordulhatnak azok a helyzetek amikor egy picit alább hagy a lelkesedés és a násznépet vissza kell terelni a megfelelő hangulatba. Így mindig van nálam egy két játék, ami bármikor bevethető az est folyamán. Ezeket természetesen előtte mindig megbeszéljük a párokkal, hiszen mindenkinek más az ízlése.

Az árak is fontos szerepet kapnak jelenleg a piacon. Attól függetlenül, hogy nem régóta vagyok aktív tagja ennek a közösségnek, azt látom, hogy a lelkes és ügyes ceremóniamesterek 130.000 Ft és 200.000 Ft között keresendő. Az afölött elhelyezkedő cerók esetében sokszor a hírnevet, népszerűséget kell megfizetni, amivel amúgy nincs baj, de nem feltétlen fognak többet nyújtani, mint a 200.000 Ft-os vagy az alatti ceremóniamesterek.
Az idei évre én 180.000 Ft + útiköltséget szoktam kérni. Távolabbi helyszínek esetén szállásra is szükségem szokott lenni, de ez már egy további megbeszélés tárgyát képezi.

Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket és lesz lehetőségünk egy online vagy személyes beszélgetésre, ahol jobban megismerhetjük egymást. 

“Köszönjük még egyszer a részvételedet az esküvőn, a vendégektől azóta több pozitív visszajelzést kaptunk rólad is. Betartottad, hogy nem leszel “túl sok”, ami nekünk a legnagyobb pozitívum volt, mivel ez illeszkedett a személyiségünkhöz és az elképzelt hangulathoz.”
“Köszönjük szépen a munkád, nagyon meg voltunk elégedve, reméljük neked is jó élmény volt ez kezdésnek. Szuper visszajelzéseket kaptam a családtól is irányodban 🙂 “

Kapcsolatfelvétel